
Omarm het avontuur
Op het programma staan 10 verschillende kastelen en burchten verspreid over het traject. De volledige route is in totaal 133 kilometer, vertrekkend vanuit Sint-Truiden en duurt ongeveer 2u39.
Kasteelhistorie
Burcht van Mulken
In het gehucht Mulken ligt de burchttoren van Mulken of Tempelierstoren. Het is een versterkte toren uit de 13de eeuw die op een kleine kunstmatige heuvel 'een terp' staat.

Kasteel van Heers
Raes van Heers was zijn meest bekende en beruchte bewoner. Heers en zijn kasteel werden door de troepen van Karel de Stoute verwoest na hun overwinning in de Slag bij Brustem in 1467.

Alden Biesen
De architecturale uitwerking van het geheel geeft blijk van een verrassende dualiteit tussen enerzijds een middeleeuwse besloten waterburcht met krijgskundige betekenis en anderzijds geeft het geheel vorm aan een weids openliggend classicistisch opgevat kasteel.

Waterkasteel van Renesse
Het kasteel is een waterburcht en bestaat uit het U-vormige hoofdgebouw omgeven door een gracht en een langwerpige kasteelhoeve.

Kasteel van Rijkel
Opgetrokken uit bak- en kalksteen beschrijft het kasteel een U-vormige plattegrond, met in het noordwesten, noordoosten en zuidwesten vierkante hoektorens.

Kasteel van Hasselbroek
Het Kasteel van Hasselbroek is gelegen in Hasselbroek, een gehucht van de Limburgse deelgemeente Jeuk gelegen in de gemeente Gingelom in het hart van Haspengouw.

Kasteel van Veulen
Het huidige kasteel is gebouwd als een vierkantshoeve in late Maaslandse stijl. De noordoostelijke vleugel is het eigenlijke kasteel, en de overige gebouwen vormen een boerderij.

Kasteel van Hex
Het paleisachtige kasteel werd vanaf 1770 gebouwd, waarschijnlijk door de Luikse architect Etienne Fayen, voor prins-bisschop van Luik Franciscus Karel de Velbrück.

Kasteel van Duras
Het kasteel is een typisch voorbeeld van de neoclassicistische architectuur, zoals die zich aan het eind van de 18e eeuw ontwikkelde.

Kasteel van Gors
Omstreeks 1820 werd het door baron De Copis verbouwd tot een classicistisch geheel. Een deel der grachten werd gedempt en een ander deel werd omgevormd tot een vijver.

Kasteel van Ordingen
Het Kasteel van Ordingen is in de vroege middeleeuwen ontstaan als een grenswachter van het graafschap Loon. Later ging dit graafschap over in het prinsbisdom Luik. Kasteelheren zullen over Ordingen heersen tot het begin van de 17de eeuw.

